Over mezelf

Ruth Wijnen ┬░1974

Wie ben ik? Welke verhalen vertel ik? Alles vertellen zou teveel zijn. Net zoals jouw verhalen. Misschien vertel ik iets wat er helemaal niet toe doet. Misschien vergeet ik zaken die wel belangrijk zijn te vertellen. Mijn leven is een zoektocht geweest waarin ik heb moeten leren leven met mijn eigen littekens. Littekens waar ik soms helemaal geen last van heb, littekens die soms jeuken en soms pijn doen. Ik heb lang rondgelopen met de idee dat ik geen recht had op mijn pijn en verdriet. Mijn verhaal was niet het ergste, dus hoofd omhoog en blijven gaan. Dit was jarenlang mijn overlevingsmodus tot iets in mezelf zei:”Het gaat niet meer.” Ik was op. Het lukte me niet langer om te vechten tegen mijn verdriet. Door mijn depressie ben ik op zoek gegaan naar mezelf om alle grote en kleine stukken een plek te kunnen geven.

Opleiding en expertise Ik ben afgestudeerd als sociaal cultureel werker in 1997. Daarna heb ik ervaring opgedaan in diverse settings, in de sociale sector, o.a. met moeilijk opvoedbare jongeren, delinquenten, dementen, kansarmoede… Momenteel werk ik op het CLB als leerlingbegeleider en als therapeut. Om tot leren of een proces te kunnen komen moet er voldoende ruimte zijn voor wie je bent en wat je nodig hebt . Het is een wisselwerking tussen jou en je omgeving. Omdat het leven lang leren is, heb ik me continu bijgeschoold en verdiept. Integratieve therapie is een passie geworden, een zienswijze, een groeiproces.

Mijn leefwereld Naast het werken op het CLB als leerlingbegeleider probeer ik als alleenstaande mama een huishouden te runnen met 3 tienerkinderen. (met vallen en opstaan) Ik heb persoonlijke ervaring in het omgaan met mensen met ASS, ADHD en hoogsensitiviteit. Het was een  heel proces als moeder om te aanvaarden, kennis op te doen en een manier te vinden om elkaar te begrijpen. Een tocht om te zoeken naar de krachten van elk stuk.

Ik hoop samen met jou te mogen bouwen aan jouw brug, jouw verbindingsstuk door ruimte te maken voor jouw verhaal.