DE VOORDELEN VAN GROEPSTHERAPIE

één en één is meer

Je leert van elkaar. Je kan aftasten wat je zelf wil brengen en wat niet. Door de inbreng van anderen zullen stukken van jezelf zich aandienen en verruim je je visie. Door de weloverwogen gebruikte technieken ga je concreet aan de slag met bewuste en onbewuste stukken van jezelf waardoor je eigen proces in gang wordt gezet. Door herkenning bij anderen en erkenning van anderen kan er toe bijdragen bepaalde zaken te accepteren. In groep bots je op patronen die herkenbaar zijn voor jezelf, maar die je anders zou willen. Hoe graag je ook op jezelf bent, we brengen een groot deel van ons leven door in groep. Het is best wel spannend om een stuk van jezelf te brengen in een groep, maar je voelt zelf aan wat kan en veilig is voor jou. Een groep kan proberen om negatieve zaken die je hebt toegeëigend om te buigen tot iets constructief. Kom in kleine groep de verborgen kwaliteiten in jezelf ontdekken.

Leave a Reply